سفارش تبلیغ
واحد طراحی
واحد طراحی

روش های نگهداری بهتر از قالی و قالیچه

نگهداری از قالی و قالیچه

قالی و قالیچه‌ها به لحاظ جنس،کـیفیت و مـقاومت با‌ هم‌ تفاوت‌ دارند و به همان‌ نسبت شیوهء نگه داریشان نیز متفاوت اسـت.تـابش شـدید‌ نور‌ خورشید،آلودگی و رطوبت و بید از مهم‌ترین عوامل آسیب‌رسان قالی و قالیچه هستند.باید بدانید که تـمیز نـگه‌داشتن‌ قالی‌ هایتان‌ بهترین راه مبارزه با خرابی آنهاست.قبل از پاک‌ کردن قالی‌ها باید‌ از‌ ثـبات رنـگ ان مـطمئن شوید.همچنین وقتی که میخواهید یک قالی دستباف را به قالیشویی بدهید ،برای این‌کار‌ یک‌ تکه‌ کاغذ خشک‌کن سفید روی فرش قرار دهید‌ و بعد‌ یک تکه پنـبه را خـیس کـرده و کمی صابون به آن بزنید.پنبه را‌ روی‌ کاغذ خشک‌کن بمالید،اگر فرش‌‌ رنـگ‌ پس نـداد‌ رنگهایش‌ ثابت‌ است.اگر لکهء روی قالی چرب‌‌ باشد‌ باید با یک تکه پنبه و کمی بنزین لکـه‌گیری شـود قبل از این‌کار‌ حتما‌ از ثبات رنگ قالی مطمئن شوید‌.

در مورد پارچه‌ها نیز‌ بـهتر‌ اسـت پارچه‌های چاپی را برای‌‌ شستن‌ به خشک‌شویی بـدهید.اگـر پارچـهء باارزشی را می‌خواهید خودتان در خانه بشویید باز‌ هـم‌ بـاید از ثبات رنگ ان‌ مطمئن‌‌ شوید‌.سپس با یک‌ تکه‌ پنبه و بنزین به سـرعت‌ آنـ‌را‌ تمیز کنید.

شوینده‌های خاصی در بـازار مـوجود است کـه فـقط مـخصوص تمیز کردن رو مبلی‌ها‌ هستند‌،بهتر اسـت در ایـن مورد از‌ چنین‌‌ شوینده‌ هایی استفاده‌ کنید‌.

اگر‌ خواستید هر نوع پارچهء‌ گلدوزی و یـا سـوزن‌دوزی شده‌ای‌ را پاک کنید،بعد از آنکه آن‌را از نـظر ثبات رنگ‌ آزمایش‌ کـردید و مـطمئن شدید پارچه گلدوزی شده‌ شـما‌ قـابل‌ شستشو‌ بود‌،محلول رقیقی از‌ آب‌‌ و یک شویندهء مناسب را در ظرف پهن کم‌ ارتفاعی بریزید و بـعد پارچـه را در آن قرار دهید‌.اما‌ اگر‌ گـلدوزی رنـگ ثـابتی ندارد،نمی‌توانید آنـ‌را بـشویید‌ و تنها‌ راهتان‌ دادن‌‌ آن بـه‌ خشک‌شویی است.اما اگر گلدوزی ظریف با پارچه‌ای قدیمی و لطیف داشتید آن‌را به خـشک‌ شویی نـدهید بلکه مقداری آرد سیب‌زمینی روی آن بریزد و به آرامـی‌ بـا برس نـرمی‌ آنـ‌را بـرس بزنید،سپس بتکانید تـا پاک شود.

پاک کردن تور هم دقت و حوصلهء زیادی می‌خواهد چون ظرافت زیادی دارد.

تورهای نازک و گران‌قیمت را بـاید روی کـاغذ تمیزی پهن کنید‌ و مقداری‌ آرد سیب‌زمینی گـرم شـده را در ظـرفی ریـخته و کـنار بگذارید.سپس بـا قـاشق،آرد گرم‌ را روی تور بریزید و بگذارید تا خنک شود.پس از خنک شدن با برس‌ خیلی‌ نرم‌ آرد را کنار بزنید.اگـر تـمیز نـشده بود اینکار را یکبار دیگر تکرار کنید.